Keskiviikkoinen arkitoko meni vähän ihmetellessä. Taavi oli ihan unessa ja jäi toljottamaan kaikkea lasittunein silmin. Tämä oli juuri niitä päiviä, että Taavi toimii puolen minuutin viiveellä. Jos pyydän istumaan, niin se vain katsoo minua silmiin ja istahtaa joskus tunnin päästä. Hyvin kyllä pysyttiin hiljaa koko tunti, keskittymisessä olisi vain ollut parantamisen varaa.

Mörköilyä on taas esiintynyt tällä viikolla runsaasti. Ollaan pelätty mm. mustaa jätesäkkiä, isoa lumipaakkua ja jotain ihme sammalkasaa. Hauskin tapaus oli ehdottomasti pelottava saapas, joka kohdattiin eilen. Käveltiin ihan rauhassa iltalenkillä ja yhtäkkiä Taavi alkaa murisemaan ja karvat nousee pystyyn. Jaahas, ajattelin heti, mitäs tällä kertaa pelätään? Edessä oli jonkun unohtama saapas, joka ilmeisesti pelotti. Menin sitten katsomaan Taavin kanssa saapasta ja Taavikin huomasi hetken murahtelun jälkeen, että "Oho, hups, se olikin vain saapas, haha" ja tuli tämän jälkeen iloiseksi. Oltiin juuri jatkamassa matkaa, kun Taavi vielä kääntyi ja nosti jalkaa saappaaseen. Eli jos jonkun saapas unohtui lenkkipolulle ja nyt se haisee koiran kuselle, syyttäkää meitä :)

Ilmottaudutaan nyt varmaankin sille Remmirähjääjien ohituskurssille, sillä kaikkia on meidän perheessä alkanut pikkasen ottamaan päähän ton yhden haukkuminen uroksille.

Juuri äsken, ollessani koneella, Taavi murahti yhtäkkiä parvekkeen oven edessä. En kiinnittänyt siihen vielä mitään huomiota. Sitten alkoi kauhea haukkuminen ulospäin. Menin katsomaan, mikä tämän mukavan huomionosoituksen kohteena tällä kertaa on ja näin vastapäisen talon parvekkeen kaiteilla kiipeilevän kissan. Taavi ei tykkää kissoista kovinkaan paljoa, ne on samaan aikaan pelottavia sekä kiinnostavia. Ohjasin Taavin ikkunan edestä pois ja Taavi katsoi minuun ilmellään "Hei mitä sä teet? Eksä nää, että toi kissa näytti mulle kieltä. Anna mä hoidan tän" Kun rähinä loppui, hain nopeasti namipaloja ja harjoiteltiin siinä sitten kissan kiipeilyn katsomista hiljaa. Kiinnostus ikkunaan loppui heti, kun kissa hyppäsi takaisin parvekkeelle. Että tällasta tällä kertaa...