Lauantai aamuna käytiin pitkällä lenkille Taavin ja äidin kanssa. Ensiksi paineltiin metsään, sitten vähän aikaa lenkkipolulla ja siitä vielä jäälle. Taavi oli ihan innoissaan, kun otettiin muutama kerta piilosta. Innostus johtui osaksi myös pallosta, joka meillä oli mukana ja jonka Taavi sitten hukkasi :) yllätys, yllätys...

Niin siis rally-tokoon. Tämä kerta ei mennyt järin hyvin, niin kuin ei edellinenkään. Viime viikolla Taavi siis näki äidin vahingossa kesken tunnin ja vinkui sitten koko ajan ovelle päin. Sen se taisi muistaa vielä eilenkin, kun aina meidän vuorolla, Taavi vain veti ovelle päin. Päästiin sitten kuitenkin 2 kertaa rata läpi, mutta ei kovin taidokkaasti. Istumiset, maahanmenot, ja "istu, maahan ja kierrä koiran ympäri" menivät hyvin, mutta käännöksissä jäätiin sitten harhailemaan totaalisesti. Enempää ei viitsitty yrittää, vaan otettiin siellä sivussa perusjuttuja (kontakti, istu, maahan, jätä, käden kosketus). Heti, jos kokeiltiin jotain käännöstä keskiintyminen herpaantui. Syytä en siihen oikein keksi. Rally-tokon ekalla kerralla Taavi kehitti itselleen jonkun trauman radan alkupäähän, joka oli ensimmäiset kerrat samassa nurkassa. Se menee siinä aina ihan lukkoon, mutta jos yritetään lähteä vasta muutaman kyltin päästä, Taavi ottaa kontaktin hyvin. Yhdellä kerralla kouluttaja laittoi aloituksen toiseen nurkkaan ja ei tullut mitään ongelmia. Silloin meillä meni muutenkin todella hyvin. Nyt viimeisillä kerroilla päästiin kuitenkin sen traumanurkan yli, tosin pienen yrittämisen jälkeen.

Mitä oppimme rally-tokosta:

-Taavi kyllä osaa, mutta muiden koirien luona ja vieraissa paikoissa pitää harjoitella enemmän

-Taavi menee lukkoon helposti ja saa traumankin yllättävän nopeasti

-Treenipaikkaan saapuessa haukkuminen pitää saada pois (se kyllä vähentyi kurssin edetessä koko ajan, arkitokossa ei hauku sisälle tultaessa ollenkaan)

-Rally-toko oli todella kivaa ja sopi meille hyvin. Se oli sopivan rentoa; ei mitään pilkuviilausta

 

Arkitoko jatkuu vielä, mutta sen jälkeen haluan saada suht. nopeasti jotain uutta tilalle, että päästään treenamaan muiden koirien kanssa. Joka tapauksessa kotona jatketaan. Suunnittelinkin jo, että voisin kesäksi väkertää rally-toko kyltit iskän pihalle. Siellä voitaisiin sitten treenata hyvin :)

Mua kiinnostaisi hirveästi seuraavat kurssit Heiluvassa Hännässä:

-rally-tokon alkeiskurssi (kertausta)

-ohituskurssi remmirähjääjille (Taavi ei tosin ihan remmirähjääjä ole, yleensä vain silloin, kun yritetään ohittaa toinen uros liian läheltä. Taavi on herramies, joten nartuille me ei tietenkään rähistä. Ainakaan vielä.)

-Hihnakäytöskurssi (tarvitaan ohitusharjoittelua lisää)

-Itsehillintä ja kontaktikurssi (tämä kuulostaa tosi mielenkiintoiselta)

-Jäljestyslauantait (olisi kiva päästä kokeilemaan jäljestystä kunnolla)

-Agilityn alkeiskurssi (agilitya oon suunnitellut kesäksi)

 

Niiden lisäksi ajattelin, että näissä paikoissa olisi mukava piipahtaa:

-Pentuleikkikoulu 6-12 kk pennuille (pääsisi Taavi kerrankin painimaan kunnolla)

-Lauantaipäivien puuhaklubi (tonne haluun joskus mennä!)

-Uimakoulu/-kerta Hyvinkään koirakylpylässä (ei kommenttia :D)