Minä ja Nea palailtiin viime tiistaina reissusta. Sen jälkeen onkin tapahtunut paljon, mutta en ole jotenkin saanut aikaiseksi kirjoitella kuulumisia tänne.

Tiistai-iltana huomattiin Taavin etutassussa, varpaiden välissä haava. Näytti siltä kuin se oli revennyt kahtia. Keskiviikolle varattiin eläinlääkärille aika, kun silmässäkin oli punoitusta. Tassuun pistettiin side ja määrättiin antibiootti pohjaista voidetta. Nyt ollaan puhdisteltu sitä ja vaihdettu paksu side vähän kevyempään ohut side+sukka yhdistelmään. Silmään riitti pelkkä silmähuuhde. Meillä ei ole mitään tietoa haavan alkuperästä, kun Taavi ei ole missään vaiheessa ilmaissut, että nyt sattui tassuun. Tiistainakin se huomattiin vasta, kun Taavi nuoli sitä koko ajan. Eläinlääkärissä Taavi käyttäytyi silmän tutkimisen ajan ihan mallikkaasti (vaikka istuikin oven luona valmiina juoksemaan heti pakoon, kun ovi aukeaisi), mutta kun tassua alettiin tutkia ja karvoja ajella alkoi kauhea vinkuminen ja rimpuilu. Hoitotoimenpiteet kuitenkin onnistuivat loppujen lopuksi ihan hyvin.

Nyt Taavi on joutunut pitämään siteen päällä kurarukkasta tai muovipussia ulkona, kun täällä on ollut märät kelit. Uinti on totta kai kiellettyä. Toivotaan, että se paranee nopeasti, jotta päästäisiin vielä kunnolla pulikoimaan ja nauttimaan loppukesästä.

Keskiviikkoiltana lähdettiin ajamaan yötä vasten Iisalmeen, ukin ja mummin luokse. Matka sujui todella hyvin; Taavi nukkui koko matkan. Perillä oli Taavia vastassa jymy-yllätys. Ukki ja mummi olivat hankkineet koiran, 6-vuotiaan Nita-tytön (kultainennoutaja). Nita tuli heille kodinvaihtajana. Sitä oli kohdeltu entisessä kodissa huonosti ja siksi Nita onkin tosi arka. Se pelkää melkein kaikkia miehiä, äkkinäisiä liikkeitä, kärpäslätkää, kovia ääniä ja ahtaita paikkoja. Nita ja Taavi tulevat hyvin toimeen keskenään, vaikka leikkikaveriksi Nitasta ei ole. Lenkillä molemmat nuuskuttavat samoja hajuja hännät heiluen. Ainoa asia, mitä Taavi ei ole vielä oikein sisäistänyt on se, että Nita haluaa välillä levätä ihan rauhassa.

Taavi on saanut nyt olla päivät pitkät pihalla ukin tekemässä juoksuliinassa, kun piha ei ole aidattu ja vieressä on lukuisia taloja ja teitä. Täällä on paljon siilejä, joten niihinkin on Tapsa päässyt tutustumaan. On vähän tylsää, kun Taavin kanssa ei voi kauhean pitkiä lenkkejä kävellä tassun takia. Eipä tuo niitä tosin näytä paljon kaipaavan, kun on ulkona koko päivän. Lähellä on mukavia lenkkeilypaikkoja, mutta niihinkin on kävelymatkaa. Yhdellä kerralla, kun lähdimme Taavin ja Nitan kanssa pidemmällä olevaan metsään lenkille, piti äidin tulla hakemaan Taavi kesken kaiken autolla pois. Side ja rukkanen kun eivät pysyneet liian kovassa juoksentelussa päällä. Kolmen uudelleen paketoimisen jälkeen, side oli niin märkä ja likainen, että sitä ei enää viitsinyt takaisin laittaa. Tassuun sattui kävelessä ilman sidettä ja mummolaan oli vielä parin kilsan matka, piti soittaa äiti ambulansseineen hakemaan potilas. Nitan kanssa piti kävellä kotiin, kun se pelkää autojakin.

Taavi on tähän mennessä ollut todella kiltisti verrattuna esim. pääsiäisen reissuun, vaikka talossa on käynyt paljon vieraita ukin synttäreiden johdosta. Kivaa on varmasti Taavilla ollut! :)

Loppuun vielä kannettavan kameralla otettu kuva.

1280045552_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ai niin, keskiviikkona on Iisalmessa, tässä ihan vieressä, mätsäri, johon olisi tarkoitus mennä katselemaan.